De  'Elite Xbox 360' of 'Zephyr' is momenteel misschien wel een van de slechtst bewaarde geheimen van Microsoft. Deze opgewaardeerde Xbox 360 is onbedoeld niet alleen bevestigd door verschillende Microsoft medewerkers, maar nieuw opgedoken foto's lijken het bestaan ervan te bevestigen.

De foto's, volgens berichten gemaakt in een Chinese fabriek, laten de zwarte Xbox 360 zien met de nieuwe 120GB harde schijf. De aanwijzingen zijn sterk dat deze versie ook nog eens een HDMI aansluiting heeft en gebruik zal maken van nieuwere chips met 65nm technologie. Uiteindelijk zal de console niet krachtiger worden, maar wel minder gevoelig voor oververhitting en goedkoper te produceren.

De kans is groot dat het hier gaat om een gelimiteerde editie van de Xbox 360. De 120GB harde schijf gaat waarschijnlijk los verkocht worden. Geruchten gaan dat deze voor niet minder dan 170 dollar over de toonbank zal gaan. Afgaand op andere consolerevisies zullen de veranderingen hoogstwaarschijnlijk ook langzamerhand worden doorgevoerd in de 'normale' versies van de Xbox 360.