Het is altijd maar de vraag hoe een wereld in een MMORPG er uiteindelijk uit zal zien. Maar bij World of Warcraft moet men werken met een wereld die reeds beschreven is in zowel een tal van boeken alsmede 3 games met daarbij horende uitbreidingen.

Blizzard heeft nu op hun website de complete wereld in kaart gebracht, uitgesplitst in de 2 grote continenten waar de verschillende rassen zich bezig houden met een tal van zaken.

Als we kijken naar de indeling van de wereld, kan je goed zien dat Lordaeron nog steeds in handen is van de Undead, gezien hun start locatie de Tirisfal Glades zijn. Met oog op de strijd tussen de Horde en de Alliance, zijn de Undead dus vrijwel de gene die de meeste kans hebben op een Alliance invasie, alhoewel ze dan eerst van eiland naar eiland moeten vliegen.

De Nightelves aan de andere kant van de wereld, hebben daar ook last van, maar hun continent is iets breder en aaneengesloten met de start locatie van de rest van de Horde. Zoals typisch van Blizzard is het weer vollop gebalanceerd en dat zelfs op een online map.

De online map is hier te vinden. Ga je met je muis over de rechtsonderin gelegen legenda, dan verschijnt er op de kaart een gloed waar deze stad of streek ligt.

Misschien dat je met een Goblin zeppelin iemand een one way ticket naar die Maelstrom kan geven....