Gamelegende en bedenker van de Sims Will Wright laat de voorbije dagen volop van zich horen. Eergisteren liet hij weten dat Spore, het aankomende spel van Wright, maximaal nog zes maanden op zich zou laten wachten, vandaag duikt de man alweer in het nieuws op, maar dan wel met een wat straffere uitspraak.

Will Wright met een Sim in de palm van zijn hand

"Als iemand me op dit moment zou vragen wie van de drie grote jongens (Nintendo, Microsoft of Sony) de ultieme next-gen machine heeft weten af te leveren, dan antwoord ik met grote overtuiging Nintendo. De Wii is, in tegenstelling tot de Playstation 3 en de Xbox 360, écht vernieuwend. De andere twee consoles voelen eerder aan als betere versies van de vorige modellen, waardoor je niet echt van een nieuwe generatie kunt spreken.", aldus Will Wright.

Bovendien laat Wright nog weten dat hij de Wii ziet als het meest betekenisvolle product dat de laatste jaren binnen de game-industrie het licht zag. Toch geeft de man toe een Xbox 360 in huis te hebben, al ligt er ondertussen een dikke laag stof op. De Wii daarentegen is het grootste deel van de tijd aangesloten op zijn televisie en kan regelmatig zorgen voor heel wat uurtjes speelplezier. Een Playstation 3 is blijkbaar nog niet binnengedrongen in de waarschijnlijk luxueuze huiskamer van Wright.

Volgens Will Wright de enige echte next-gen machine van het moment