Nieuws

De vierde editie van LudoNarraCon begint aanstaande donderdag

Een ode aan narratieve (indie)games

Geschreven door Rogina Hassan op
Van 5 tot en met 9 mei is het digitale festival LudoNarraCon bij te wonen. Het evenement staat volledig in het teken van nieuwe narratieve games en de ontwikkeling daarvan.

Vijf dagen lang is de vierde editie van LudoNarraCon bij te wonen op Steam. Bedenker en indie-ontwikkelaar Fellow Traveller (Citizen Sleeper, Glitchhikers: The Spaces Between) verzorgt het volledig digitale programma. Gedurende het festival presenteren 42 ontwikkelaars hun narratieve games en zijn er 33 gamedemo’s beschikbaar om te spelen. Verder zijn er twaalf live panels georganiseerd, waarin ontwikkelaars, schrijvers en journalisten verschillende aspecten van (het maken van) narratieve games bespreken.

Het volledige overzicht van de games die gepresenteerd worden is hier te vinden. De genres variëren van detectives en horror tot avontuur en fantasie. Door op een game te klikken, opent de Steam-pagina van die game, waarop is te vinden wanneer en hoe laat de presentatie begint. Verder is er tijdens heel LudoNarraCon ook een grote Steam-uitverkoop bezig waarin meer dan 140 narratieve games tijdelijk in prijs zijn verlaagd.

Fellow Traveller geeft aan dat het doel van LudoNarraCon onder andere is om een meer intieme en directe sfeer te creëren voor mensen die geïnteresseerd zijn in dit soort type games. Het feit dat het volledig digitaal is draagt hier volgens Fellow Traveller aan bij, aangezien het hiermee een groter, internationaal publiek bereikt en er meer interactie is tussen de gameontwikkelaars en het publiek.

Verder geeft de LudoNarracon-bedenker aan dat het evenement hopelijk de drempel tussen een game bekijken of hem ook daadwerkelijk kopen verlaagt. Na de 2020-editie, dat meer dan 870 duizend unieke bezoekers trok, werden zo’n vijfduizend narratieve games toegevoegd aan Steam-verlanglijstjes. 

Dit artikel delen:

Lees meer

Deal van de Dag: Nintendo Switch Sports AMD patcht Video Core Next voor gpu's; AV1-codec blijft uit
0

Reacties op: De vierde editie van LudoNarraCon begint aanstaande donderdag

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.