Eerder wisten we te melden dat er een langverwacht vervolg op Sega's franchise NiGHTS op de Wii zal verschijnen. In deze game vervul je de rol van de fantasie-nar NiGHTS, waarmee je door de wereld Nightopia vliegt. Nu wordt deze wereld bedreigt door de Nightmarens, nachtmerriewezens, en is het aan jou om op acrobatische wijze de wereld te redden.

Vandaag is er wat meer informatie rondom de game vrijgekomen. Zo zal NiGHTS verschillende maskers kunnen dragen, die hem een nieuw uiterlijk en nieuwe eigenschappen en mogelijkheden geven. Met het drakenmasker zal de nar veranderen in een reusachtige draak, waardoor hij immuun is voor de effecten van de wind. Een tweede masker maakt van NiGHTS een dolfijn, zodat hij à la Flipper onder water kan zwemmen. Als laatste is er het raketmasker, wat NiGHTS verandert in een raket met supersonische snelheden.

Bovendien zal NiGHTS: Journey of Dreams gebruik gaan maken van WiiConnect24, waardoor het mogelijk zal zijn online items te ruilen met vrienden en bekenden. Verder zul je ook de omgeving in het spel aan kunnen passen aan de "real-world seasons" dankzij het Wii weerkanaal.