Switch-verkopen in Japan al gelijk met die van de GameCube | Gamer.nl

Switch-verkopen in Japan al gelijk met die van de GameCube | Gamer.nl

De totale verkoopcijfers van de Nintendo Switch en de GameCube staan gelijk in Japan.

Dat meldt de Game Data Library op Twitter. De cijfers kunnen ook gevonden worden op de Game Data Library-website. Er zijn ruim vier miljoen Switch-systemen verkocht in Japan. Afgelopen week werden er 54.000 Switch-consoles verkocht, waarmee de GameCube nu echt is ingehaald. De eerstvolgende console van Nintendo die de Switch kan overtreffen is de N64, die in totaal 5.54 miljoen kopieën verkocht heeft in Japan.

Het gaat hierbij om de verkoop van consoles sinds hun maak tot nu. De Switch heeft dus in een jaar evenveel verkocht in Japan als de GameCube dat tot nu toe in totaal gedaan heeft. Dit geeft dus een aardige kijk op het succes van de handheld/console-hybride.

Niet lang geleden vertelde Damon Baker van Nintendo of America dat dit succes voor een groot gedeelte komt door de vele indiegames die erop uit zijn gebracht. Naast kwantiteit zijn er ook genoeg goede spellen gemaakt door individuele ontwikkelaars, die ervoor zorgden dat de Switch aantrekkelijk genoeg was om te kopen in het vroege stadium. Ondertu en zijn er honderden games te spelen op de jonge console en Nintendo wil zijn publiek nog verder uitbreiden door zich te richten op de" core en actieve gamer-markt".

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou