Mobiele games zijn onderhand een groot onderdeel geworden van de game-industrie en aan de top van die ladder zit het Finse Rovio, de makers van Angry Birds. Hiervan zal product manager Julien Fourgeaud aanwezig zijn om het één en ander met ons te delen. De goede man is al sinds zijn studie bezig met telecommunicatie en heeft al in de mobiele telefonie markt gewerkt als senior product manager bij Nokia, dus een baan bij Rovio lijkt voor Fourgeaud als gegoten.

De meesten zullen Rovio kennen van Angry Birds, maar de ontwikkelaar heeft voorgaande hun hittitel ook al erg veel games voortgebracht. De studio bestaat namelijk sinds 2003 en heeft sindsdien meer dan vijftig games geproduceerd in samenwerking met Electronic Arts, Nokia, Vivendi, Namco Bandai en Mr. Goodliving/Realnetworks.

De studio werd past echt verheven tot een grootheid in de game-industrie met de uitgave van Angry Birds in 2009, dat uitgroeide tot een waar fenomeen in de game-industrie. Uiteindelijk is het spel meer dan 100 miljoen keer gedownload en komen veel spelers terug om updates te downloaden en om het spel vaker te spelen. Mede hierdoor is er onlangs 30 miljoen euro in Rovio geïnvesteerd wat een uitbreiding van het bedrijf naar andere markten en platformen mogelijk maakt.

Tijdens Fourgeauds presentatie worden deze toekomstplannen onder handen genomen. Daarnaast vertelt hij onder andere over hoe ontwikkelaars gebruik kunnen maken van het Rovio platform om online en mobiele games te ontwikkelen. Ook zal hij de ontwikkelaars en uitgevers uitleggen hoe ze geld kunnen verdienen met Rovio’s nieuwste product: de Bad Piggy Bank. De zoveelste interessante en grote toevoeging aan de lange lijst van sprekers die aanwezig zijn op Festival of Games. Vanaf morgen kun je op Gamer.nl terecht voor reportages en interviews vanaf Festival of Games.