Ian Livingstone startte in 1975 samen met zijn kamergenoten John Peake en Steve Jackson een bedrijf genaamd Games Workshop. Ze begonnen simpel met het verzenden van bordspellen zoals Dungeons & Dragons, maar na 2 succesvolle jaren openden ze hun eerste winkel. Ter promotie van de winkel begonnen ze hun eigen blad, White Dwarf, waar Ian 74 edities redacteur voor was.

In 1981 schreef Ian samen met Steve het eerste boek uit de Fighting Fantasy-serie. Het boek werd zo’n succes dat de heren individueel boeken gingen schrijven om maar zo snel mogelijk een nieuw exemplaar uit te kunnen brengen. Wereldwijd is de serie al 15 miljoen keer verkocht, waarbij Ian’s boek Deathtrap Dungeon alleen in Engeland al 300.000 keer is verkocht.

Ian ging midden jaren tachtig design doen voor videogame-uitgever Donmark. In de jaren negentig werd het bedrijf gekocht door Eidos, die op zijn beurt weer overgenomen werd door Square Enix Europe. Tijdens zijn werkzaamheden bij Square Enix Europe werktte Ian onder andere aan Tomb Raider: Anniversary. In 2009 werd Ian gepromoveerd tot ‘Life President’ van Eidos, waarbij hij zich alleen aan opperbaas Yoichi Wada hoeft te verantwoorden.

Dit jaar is Ian gevraagd om zijn expertise toe te passen op het Engelse onderwijs. De minster van Cultuur, Communicatie en Creatieve Industrie, Ed Vaizey, heeft Ian en Alex Hope gevraagd onderzoek te doen naar de vaardigheden die studenten moeten bezitten om het te maken in de game-industrie. Na al zijn jaren in de game-industrie zal Ian genoeg interessante dingen te vertellen hebben. Dat doet hij altijd met een heerlijke dosis humor en zelfspot, dus bezoekers van Festival of Games staat wat te wachten.