Gisteren konden wij jullie melden dat er een nieuwe game in de Command and Conquer-serie in ontwikkeling is en vandaag kunnen wij daar de eerste screenshots bij tonen. Op de screenshots valt duidelijk te zien dat Red Alert 3 meer op zijn directe voorganger lijkt dan op het origineel, met de cartooneske graphics en gestoorde wapens zoals we die al eerder in Red Alert 2 zagen.

Zo zien we onder andere een Tesla boot, die de beroemde Tesla straal als wapen gebruikt, een schip dat op land als tank kan dienen en een heuse waterbasis. Daarmee heeft Command and Conquer weer gevechten op het water, waar deze in de laatste games uit de serie ontbraken. Ook op het land valt niets te klagen, met zware tanks en de beroemde Tesla Coil om de vijand genadeloos af te slachten. Wanneer de game zal verschijnen is nog onduidelijk, maar de screenshots zien er al vast veelbelovend uit.

Update: Op de officiële Command and Conquer website is Red Alert 3 nu ook echt aangekondigd. Hoewel er geen beelden van het spel werden getoond kwamen er in een interview met de uitvoerend producent wel enkele details naar boven. Zo zullen er drie verschillende partijen te kiezen zijn in Red Alert 3; De Soviets, de Geallieerden en een nog niet bekende derde partij die volgens EA een nog nooit eerder vertoonde speelstijl heeft. Daarnaast kun je de singleplayer campagne in zijn geheel coöperatief spelen. Speel je liever in je eentje dan krijg je een computergestuurde generaal als maatje. Langzaam aan druppelt steeds meer informatie binnen over de nieuwste telg in de Command and Conquer reeks. Update 2: EA heeft nu ook een persbericht uit laten gaan waarin meer over het verhaal, de derde partij en nieuwe eenheden wordt verteld. In Red Alert 3 reizen de leiders van de Soviet Unie terug in de tijd om zo de macht te grijpen. Ze komen echter in een alternatief universum terecht, waar de Geallieerden tegen de "Empire of the Rising Sun", oftewel Japan, in een derde wereld oorlog aan het vechten zijn. Zo ontstaat er een oorlog tussen drie partijen waarin onder andere zwaar bewapende zeppelins, teleportatie, bewapende beren, intelligente dolfijnen en transformerende tanks gebruikt zullen worden.

Ook is Red Alert 3 bevestigd voor de Xbox 360 en de PlayStation 3. Daarnaast zijn er ook nog een paar extra screenshots vrij gegeven en is er nieuws over de mogelijkheid om met de beta mee te mogen doen. Door aanschaf van Kane's Wrath, de uitbreiding van Command and Conquer 3, is een code te verkrijgen waarmee je kans maakt op toegang tot de beta.