Soms gebeuren er rare dingen op deze grote bol die wij moeder aarde hebben genoemd. Sommige mensen eten frites zonder mayonaise, of spelen liever EA Playground in plaats van Super Mario Galaxy. Bijna net zo vreemd is het om Yoda en Darth Vader in Soul Calibur IV te zien. Maar waarom zitten deze karakters nou precies in Namco's nieuwe fighter?

Begrijp ons niet verkeerd, het is hartstikke tof om de Star Wars-karakters al vechtend te zien. We staan te popelen om hun moves te leren en er flink wat kont mee te schoppen. Maar je gaat je toch afvragen wat ze in een game als Soul Calibur doen. Namco wilde die vraag snel uit de wereld helpen.

Ontwikkelaar Katsutoshi Sasaki: "We waren aan het denken welke gastrollen het beste bij het Soul Calibur-universum zouden passen. We kwamen natuurlijk op Yoda en Darth Vader."

Natuurlijk. Als je middeleeuwse gevechten met stokken en nunchucks denkt, dan denk je vanzelf aan epische ruimte-oorlogen en mannen met lightsabers. Toch? Toch? "We weten dat gamers blij worden van gastrollen in Soul Calibur. Daarom hebben we ze ook nu weer."