Naast de veelbelovende cel-shaded Prince of Persia-game die Ubisoft momenteel ontwikkelt voor consoles en PC, heeft de Franse uitgever ook nog een speciale DS-game rond de Prins voor ons in petto. Prince of Persia: The Fallen King kiest net als zijn console-tegenhanger voor een unieke, cel-shaded grafische stijl, al is in dit geval de Prins eerder een klein jongetje met manga-achtige ogen.

Het verhaal van The Fallen King staat grotendeels los van zijn consoletegenhanger, maar kent wel enkele verwijzingen. De Prins slaat op de vlucht omdat een donkere kracht bezit heeft genomen van zijn koninkrijk. Tijdens zijn vlucht komt hij een wezen tegen die al gedeeltelijk door de donkere kracht bezeten is, maar die tegelijk beterschap belooft. Omdat er niets anders op zit, besluit de Prins met dit personage in zee te gaan. Tijdens het spel zul je dit personage, de Magus genaamd, ook kunnen besturen en langzaam kom je erachter wie deze vreemde bondgenoot eigenlijk is.

The Fallen King wordt geheel met de stylus bestuurd. Je zult je acrobatische toeren en soepele vechtkunsten onder andere kunnen tonen in donkere kerkers, verlaten steden en gevaarlijke jungles.