De ontwikkeling van The Last of Us Part 2 is ongeveer op de helft | Gamer.nl

De ontwikkeling van The Last of Us Part 2 is ongeveer op de helft | Gamer.nl

Tijdens de PlayStation Experience van afgelopen weekend liet de ontwikkelaar weten dat The Last of Us 2 voor de helft af is. Daarnaast worden veel details vrijgegeven over de game.

Tijdens de The Last of Us 2-panel van PlayStation Experience zaten director Niel Druckmann, schrijver Hally Gro , Ashley Johnson (Ellie) en Troy Baker (Joel) samen en gaven zij live veel details over de aankomende game vrij.

Zo weten we nu dat de drie personages, die tijdens Paris Games Week werden onthuld, een grote rol spelen in het verhaal. Ook is onthuld welke acteurs deze personages spelen. Laura Bailey speelt de vrouw die bijna gehangen werd. Ian Alexander en Victoria Grace spelen respectievelijk de broer en zus Lev (dertien jaar) en Yara (zestien jaar).

Director Druckmann heeft ook een aantal details over de game onthuld. Het blijkt dat een gedeelte van The Last of Us 2 zich afspeelt in Seattle. Het verhaal dat de speler volgt benadrukt het gevoel van gerechtigheid en laat de speler ingewikkelde dilemma's oplo en. Geen enkel personage in het spel is veilig; ze kunnen allemaal het loodje leggen, inclusief Ellie en Joel.

Schrijver Hally Gro laat weten dat de personages uit de game geen stereotypen zijn, maar allemaal geschreven zijn zodat hun persoonlijkheden realistische sterke en zwakke punten bevatten. Yara heeft bijvoorbeeld, volgens Gro , een complex achtergrondverhaal:

"Prioriteit is dat er recht wordt gedaan aan alle personages van het verhaal. Het is dus belangrijk dat zij allemaal authentiek zijn en dat zij allemaal moeilijke conflicten voorgeschoteld krijgen, zodat spelers kunnen zien hoe de personages leren, groeien en veranderen."

Tot slot bevestigt Neil Druckmann dat er nog veel gedaan moet worden aan The Last of Us 2 en dat de ontwikkeling ongeveer voor 50-60% af is. Fans krijgen meer informatie over de game tijdens de E3 in 2018.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou