De Age of Empires reeks ide één van de grondleggers van het RTS-genre. Al jarenlang houdt deze franchise menig gamer in zijn verslavende greep. En waarschijnlijk gaat dat alleen nog maar erger worden wanneer het nieuwste deel uitkomt.

Age of Empires 3: Age of Discovery speelt zich af in de Nieuwe Wereld, oftewel het pas ontdekte Amerika. Zogenaamde Home cities zullen een grote rol in het spel spelen. Dit zijn de hoofdsteden van je rijk, die je kunnen belonen met extra units, nieuwe technieken of andere gebouwen. Hoe beter jij speelt, hoe meer je krijgt, aangezien de home cities zo beter zullen groeien. Erg veel is er echter nog steeds niet bekend over de game, zelfs niet of je de indianen ook syfillis kunt geven.

Vandaag zijn echter wel weer negen nieuwe screenshots naar buiten gekomen, die net zoals voorgaande screens, een enorm mooie wereld tonen. De graphics zijn waarschijnlijk de mooiste die ooit in een RTS-game vertoond zijn. Ga hierheen voor de rest van de screenshots. Wil je meer over het spel zelf weten, lees dan onze preview.