De next-gen Microsoft-console heet simpelweg 'Xbox'

De next-gen Microsoft-console heet simpelweg 'Xbox'

De vorige week onthulde nieuwe console van Microsoft heet simpelweg 'Xbox'.

Dat laat een woordvoerder van Microsoft weten aan Business Insider. Tijdens The Game Awards werd de next-gen console, voorheen bekend als Project Scarlett, onthuld met een video. Naast het design van het apparaat werd ook de nieuwe naam onthuld. In de video werd de console 'Xbox Series X' getoond.

Microsoft laat nu weten dat de naam simpelweg Xbox is, waarbij 'Series X' de naam van dit type model is. "De naam die we in de volgende generatie gebruiken is simpelweg Xbox." Daarmee dekt Microsoft zich volgens de woordvoerder in voor mogelijke andere variaties op de console, die dan een andere serienaam kunnen krijgen. Volgens langlopende geruchten wordt er sowieso nog gewerkt aan een andere versie van de console.

Mogelijk wil Microsoft vanaf volgende generatie simpelweg Xbox aanhouden om verwarring te voorkomen. De eerste generatie console van Microsoft heette Xbox, de tweede Xbox 360 en de derde Xbox One, met nieuwe modellen genaamd Xbox One S en Xbox One X. Door alle toekomstige modellen Xbox te noemen, met een serienaam erachter, wordt het voor de gemiddelde consument wellicht duidelijker.

Hoe dan ook verschijnt de nieuwe Xbox rond de feestdagen van 2020 in de winkels.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dus de goedkopere, online only versie zal Xbox series S worden.

0
test

@CroniC Ja, dat leek mij wel al.

0
test

Nu zal deze Xbox denk ik ook nog langer ondersteund worden en we in de toekomst revisies gaan zien, wellicht ook Xbox geheten die alle games blijven ondersteunen. Net als bijvoorbeeld Apple geen serie namen aan hun MacBooks meegeven.

0
test

@Rexus denk dat met de one x al gaat gebeuren. Dit omdat de series x 12 terraflops is en de mindere versie zal de helft daar van zijn dus 6 wat de xbox one x dus ook is. Denk dat de series s een xbox one x is met betere cpu en geen disc drive.

0

Aanbevolen voor jou