Nieuws
Stardew Valley

Multiplayer-modus van Stardew Valley nu beschikbaar als bèta via Steam

Tuinieren kan nu samen

Geschreven door Arran Winmai op
Ontwikkelaar ConcernedApe heeft een bèta voor de multiplayer-modus van Stardew Valley gelanceerd.

Dit maakt hij bekend in een blogpost. Op het moment is de bèta enkel beschikbaar voor spelers op Steam, maar over een paar dagen kunnen fans op GOG er ook mee aan de slag.

Om de multiplayer-modus uit te proberen moeten spelers de eigenschappen van Stardew Valley selecteren in hun Steam-bibliotheek. Vervolgens moet de tab 'beta' worden geselecteerd en het wachtwoord 'jumpingjunimos' getypt worden. Hier kan de bèta-optie geslecteerd worden in een drop down-vak.

Stardew Valley

ConcernedApe raadt spelers aan om een backup te maken van hun huidige save file omdat er altijd de mogelijkheid is dat er onvoorziene bugs zijn die saves corrumperen. Ook stelt hij dat het beter is eerst alle mods van het spel te verwijderen. Als het niet mogelijk is v1.3 op te starten is dat een bug die hier aangegeven kan worden.

Samen spelen

Om samen te spelen in een bestaande save moet de eigenaar huisjes bouwen voor elke extra speler (tot maximaal drie huisjes), saven en teruggaan naar het titelscherm. Als hij of zij dan naar het co-op menu gaat moet zijn save nu verschijnen. Het is ook mogelijk een nieuwe game te starten waar de huisjes al staan. Daarvoor moet de speler naar 'Host' gaan en dan 'Host New Farm'.

Stardew Valley

Vrienden kunnen uitgenodigd worden voor games via de Steam-vriendenlijst of direct aansluiten als de host zijn server op 'Friends-Only' heeft gezet.

Mocht een speler iemand willen uitnodigen die niet in de vriendenlijst zit, dan kan dat met een invite code. Deze codes maken bovendien crossplay tussen GOG en Steam mogelijk. Deze code kan gevonden worden in de instellingen onder 'Show Invite Code'. Deze code verandert elke keer dat het spel opnieuw geladen wordt.

Stardew Valley

LAN

Het is ook mogelijk om samen te spelen via LAN. Hiervoor moet iedereen aangesloten zijn op hetzelfde netwerk. Hiervoor moet de host het IP-adres van zijn of haar computer doorgeven aan de rest. Andere gamers kunnen naar het co-op menu, klikken op 'Join LAN Game' en daar vervolgens het IP-adres intypen. Hiervoor hoeven spelers niet ingelogd te zijn op Steam of GOG.

Wanneer de multiplayer-modus ook voor andere versie van Stardew Valley verschijnt is nog niet bekend. Over mogelijk cross-play tussen verschillende platforms is nog niets bekendgemaakt.

Dit artikel delen:

Lees meer

Live om 20:00: PlayerUnknown's Battlegrounds (Test-server) Trailer van Taki is gelekt voor SoulCalibur 6
0

Reacties op: Multiplayer-modus van Stardew Valley nu beschikbaar als bèta via Steam

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.