Guerilla Games, de Nederlandse ontwikkelaar die hoge ogen gooit met Killzone, de first person shooter die het exclusief voor de PS2 ontwikkelt, zal dit jaar ook nog met Shell Shock: Nam '67 op de proppen komen. Deze game zal voor de niet PS2-bezitters gelukkig ook op Xbox en PC haar opwachting maken en wordt uitgegeven door Eidos.

Shell Shock speelt zich af in Vietnam maar onderscheidt zich van andere Vietnam shooters doordat het de gruwelen van deze oorlog wel echt in beeld durft te brengen. Zo zal het spel beginnen met een napalmaanval op een Vietnamees dorpje. Later in het spel krijg je te maken met bloederige boobytraps uitgezet door de Vietcong. Je neemt in het spel de rol aan van een beginnende soldaat die langzaam steeds meer ervaring opdoet in de oorlog en deel uit mag maken van een Special Forces team.

De eerste screenshots van het spel laten al duidelijk het verschil zien tussen deze Vietnam game en de concurrentie. Het spel ziet er een stuk grimmiger uit en daar waar bij de meeste games het groen overheerst, zijn hier bruin, geel en rood de voornaamste kleuren. Bekijk vooral ook de trailer op de officiële website, die met de slogan "Forget Medals, Forget Honour" tevens de concurrent op haar plaats probeert te wijzen.