Op Planet Game is een korte review verschenen over het controversiƫle spel Hooligans: Storm over Europe. Het spel zorgde onder de moraalridders voor flink wat ophef omdat het spel rellen tijdens voetbalwedstrijden zou goedkeuren en de KNVB liet zelfs door advocaten uitzoeken of het spel verboden kon worden. Dit is de KNVB niet gelukt, maar het spel is niet makkelijk verkrijgbaar. Veel winkels weigeren het spel in de schappen te leggen.

In de review is te lezen dat ondanks alle kritiek Hooligans een best leuke titel is geworden. Het spel is een echte parodie op alles wat er rond voetbalrellen rondhangt en de levels die je speelt vereisen best wat tactisch inzicht. Het beste van het spel is de vreselijk goede humor, aangepaste voetballiederen tijdens het laden en foute filmpjes bij het opstarten. Minpunten zijn er ook, grafisch is het spel niet al te bijzonder en de AI wil ook nog wel eens blijven “hangen”.De ophef omtrent Hooligans is zwaar overtrokken. Het spel is origineel, speelt als een parodie en is voor de strateeg zelfs behoorlijk uitdagend. Daarnaast zit het spel boordevol humor. Briljant is het allemaal niet, en uiterlijk oogt het wat gedateerd maar je kunt je er prima mee vermaken. Bovendien wordt de game goedkoper aangeboden dan de gemiddelde PC titel, hetgeen lovenswaardig genoemd mag worden.

Een conclusie waar ik me helemaal in kan vinden. De gameplay van het spel samen met de aantrekkelijk prijs maken Hooligans een leuke titel. Het spel eindigt dan ook met een 7.5 als eindcijfer.