De kogel is door de kerk: HD-DVD is niet meer. Nadat Warner een aantal maanden terug zijn vertrouwen in de HD-DVD had opgezegd leek het nog maar een kwestie van tijd eer Toshiba, de maker van de beoogde opvolger van de dvd, zou aankondigen de strijd te staken. Die tijd is nu gekomen, aangezien Toshiba vanochtend officieel naar voren heeft gebracht het formaat op te geven.

Toshiba kondigde in het vrijgegeven persbericht aan te zullen stoppen met het produceren, verschepen en marketen van het HD-DVD. Wel zullen ze echter ondersteuning blijven geven aan mensen die reeds eigenaar zijn van een HD-DVD speler. Toshiba's besluit komt naar eigen zeggen omdat dit de markt op lange termijn meer van dienst zal zijn dan doorgaan met de strijd om de opvolging van de dvd. Toshiba zal steeds minder spelers naar handelaren verschepen en plant eind maart in zijn geheel te stoppen met de productie van de HD-DVD. Wel zullen ze zich toegewijd houden aan de gewone dvd.

De gevolgen voor de console industrie zijn nog onduidelijk, al lijkt een verkoopstijging van de PlayStation 3 door de Blu-ray speler die zich in Sony's console bevindt niet meer dan logisch. Blu-ray is nu immers het enige hoge definitie formaat dat er op de markt te verkrijgen is. Voor de Xbox 360 zijn de gevolgen minder duidelijk, omdat Microsoft naar eigen zeggen de console vooral richt op games en niet op films. Een eventuele Blu-ray speler voor de 360 lijkt echter niet uitgesloten. De formaat oorlog is in ieder geval voorbij.