Vorige week was nog op Gamer.nl te lezen hoe je in Postal 2, de gestoorde FPS van Running With Scissors, onder andere dikke mensen, homo's en junkies om zeep kan helpen. Dit is bij de mensen bij de Gay Krant in het verkeerde keelgat geschoten en men is daarom een actie begonnen, zoals ook te lezen staat op RTL Teletekst.

Hoofdredacteur Henk Krol gaat er alles aan doen om het spel in Nederland te verbieden want hij vindt het spel vooral in deze tijd waarin normen en waarden centraal staan erg ongepast. Hij heeft dan ook aangifte gedaan bij de Officier van Justitie in Den Bosch.Gay Krant-hoofdredacteur Henk Krol wil er alles aan doen om het spel in Nederland te laten verbieden omdat je 'in deze tijd van normen en waarden je kinderen toch niet wilt confronteren met dergelijke verwerpelijke signalen'. Krol: "Uit diverse onderzoeken - en uit onze eigen waarneming - blijkt dat juist onder jongeren antihomoseksuele gevoelens weer schrikbarend aan het toenemen zijn."

Henk Krol heeft aangifte gedaan bij de Officier van Justitie in 's-Hertogenbosch en contact gezocht met diverse Kamerleden en met het Landelijk Expertise Centrum Discriminatie in Amsterdam.

Het betreft hier een verbod op de import van het spel want zoals het er nu naar uit ziet zal het via de normale distributie-kanalen haar weg naar de winkels al niet weten te vinden.

Zelfs CNN heeft maakt al melding van deze actie. Vince Desi, ontwikkelaar van het spel, legt de verantwoordelijkheid van discriminatie bij de speler zelf, want hij zegt dat je als speler zelf volledig in de hand hebt wie je wel of niet af schiet en of je überhaupt wel mensen om legt.