Na alle ophef over GTA IV, tastten we tot eerder nog in het duister over wat de multiplayermodus van de meest geanticipeerde game van 2008 precies in zou gaan houden. Sinds gisteren weten we echter iets meer over hoe we ons precies met anderen kunnen gaan vermaken.

Volgens tijdschrift PSM Spain zal Grand Theft Auto IV vijftien verschillende multiplayer modes bevatten, waarvan er veertien aan hen getoond zijn:

Hangman's NOOSE

Een singleplayer missie met co-op waarbij je een gangster moet vervoeren terwijl je achtervolgd word door het SWAT-team.

Mafia Work

In deze modus speel je als een hitman van Kenny Petrovic. Het is de bedoeling dat je het doelwit eerder uitschakelt dan je tegenstander.

Team Mafia Work

Deze modus zal dezelfde vorm hebben als de vorige maar in teamverband.

Deathmatch

Het doel in deze modus is elkaar te vermoorden. De host van de multiplayer sessie kan bepalen of de politie op zal rukken, hoeveel voetgangers er zijn, het verkeer en het type wapens.

Team Deathmatch

Deze modus zal hetzelfde zijn als de vorige maar dan in teamverband.

Cops 'n Crooks

De ene speelt als de politie en de ander speelt als een normaal personage. De politie moet de andere partij weerhouden van ontsnappen.

Race

Zoals de titel al zegt zal dit een racemodus zijn waarbij je wapens kunt gebruiken.

GTA Race

Deze modus zal hetzelfde zijn als de vorige, maar dan met de mogelijkheid om de auto van je tegenstander te stelen.

Deal Breaker Free Mode Car Jack City Bomb da Base Bomb da Base II Turf War Over de laatste zes multiplayeropties is helaas nog niets bekend, hoewel er bij de meeste wel een vaag idee gevormd kan worden van de inhoud.

De multiplayermodus zal zich afspelen in dezelfde omgeving als de singleplayermodus. Daarnaast kan je met maximaal zestien spelers de multiplayermodus spelen, die elk hun personage volledig naar eigen smaak aan kunnen passen.

Met dank aan Gamer24 en NauZia voor het melden van dit nieuws.