Quake, een van de echte klassiekers onder de games. Het Quake symbool is nog steeds een teken dat kracht uitstraalt en bij het noemen van de naam Quake krijgen de meeste gamers dan ook een tinteling in de handen en komen de zoete herinneringen naar boven van spannende Deathmatches. Maar Quake is meer dan een multiplayer game, Quake had naast het multiplayer geweld ook een zeer vermakelijk single player gedeelte. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er ook single player Mods voor Quake zijn uitgekomen. De beste van deze Mods worden vermeld in de speciale "playing with yourself week" van 3DAP.

De betere Quake single player Mods zijn "Your Path of Destruction" een port van Doom naar de Quake wereld, Alba 1 & 2, waarbij de speler als middeleeuwse Schot tegen de Engelsen vecht en dan is er nog "The Nehahra Project". Een van de beste single player Mods allertijden als we de experts mogen geloven.Lauded by many as one of the greatest single-player conversions to ever surface, Nehahra is the brainchild of Mindcrime, who shouldered much of the coding, mapping, modelling, skinning, and sound engineering.. Though it offered only a handful of additions each to the arsenal and bestiary, most of the attention was clearly, and thankfully, directed elsewhere.

Zeker nu de herfst is begonnen, de dagen donker en kill worden kan een leuke single player Mod geen kwaad. Voor de betere SP Quake Mods moet je hier kijken.