Laten we beginnen met slecht nieuws. Sega Europe heeft bekend gemaakt dat Phantasy Star Online 100% zeker de geplande releasedatum NIET gaat halen. We hoeven PSO volgens Sega pas rond Maart 2001 te verwacht. De Japanners kunnen de game al eind December spelen terwijl de Amerikanen een maandje later aan de beurt zijn.

Outtrigger, de shoot'em up die uit de arcades stamt, zal een player search mode krijgen. De spelers kunnen hiermee hun vrienden op het internet opzoeken en ze via een apart programma uitdagen voor een potje ouderwets knallen. Verder heeft Sega nog drie andere details bekend gemaakt namelijk: de game zal draaien op 60 frames per seconde, het maximaal aantal spelers zal 4 zijn en Outtrigger is via Broadband online te spelen.

Nadat Skies of Arcadia 2 gisteren volgens de Amerikaanse pers is aangekondigd, gingen veel mensen op zoek naar aanwijzingen. Deel 2 blijkt echter nog niet aangekondigd. Tetsu Kayama had alleen gezegd dat hij graag de game zou willen laten ontwikkelen. Skies of Arcadia 2 moet dus nog aangekondigd worden, wij verwachten overigens dat dit wel gaat gebeuren.

Fox Interactive meldt ons dat het bedrijf achter World's Scariest Police Chases nogal moeite heeft om de game over te zetten van Psx naar Dreamcast. Hoogstwaarschijnlijk zal deze game, die ook een show heeft op tv, alsnog niet naar de Dreamcast komen. De Playstation versie is zo goed als klaar en ligt binnenkort in de winkels.

Sega en Motorola hebben vanaf gisteren officieel een deal. Sega gaat erg geavanceerde games ontwikkelen voor de mobiele telefoons van Motorola. Stel je voor, belt je beste vriend of vriendin, en dan ben je bezig met het spelen van Sonic. Dat is wel even wat anders dan Snake op je Nokia telefoon! De eerste game die Sega zal ontwikkelen is trouwens een puzzel spel, Borkov genaamd. De eerste telefoons met deze mogelijkheden zullen begin 2001 uitkomen.