Ontwikkelaar Bohemia Interactive heeft daarnaast een 25-koppig ontwikkelingsteam overgenomen, die zich gaan richten op DayZ. Het gaat hier om werknemers van het Slowaakse Cauldron Studios, die nu verder gaan onder de naam Bohemia Interactive Slovakia. Het betreft hier echter geen volledige overname van Cauldron Studios, maar de overname van enkele onderdelen en faciliteiten van de studio.

Kruisboog

Dean Hall maakte tijdens zijn EGX Rezzed-presentatie verder bekend dat een volgende update voor DayZ staat gepland voor april. De update bevat onder meer een prototype methode voor het toestaan van loot om te respawnen binnen een server, waardoor ook nieuwe spelers nieuwe items kunnen vinden. Ook bevat de update een kruisboog, haarden om boven te koken en deuren die zich resetten.

Aan de serverkant voegt Bohemia enkele verbeteringen toe gericht op de communicatie tussen client en server, mogelijkheden om de tijd te versnellen met maximaal factor 64, evenals de optie om het gooien van voorwerpen toe te staan.