Hall zal niets meer met de ontwikkeling van DayZ te maken hebben zodra hij weggaat. Hij is van plan een studio in zijn geboorteland Nieuw-Zeeland te starten. "Ik ben een granaat", aldus Dean Hall. "Ik ben geschikt voor specifieke taken. Ik ben erg goed in het nemen van risico's en andere risico's laten nemen, daar ben ik heel mijn leven al goed in geweest."

Hall legt uit dat hij dit risico twee keer heeft genomen met DayZ: één keer met de mod en daarna met de standalone versie. Hij denkt dat het niet slim is om iemand als hem in een leidinggevende positie te hebben. Wel meldt hij dat hij Bohemia niet verlaat in een cruciale periode. "Ik blijf hier werken zolang Bohemia mij nodig heeft." Toch zegt hij dat hij altijd in meer of mindere mate bezig zal blijven met DayZ. "Er is geen manier om eraan te ontsnappen."

Minecraft

Volgens Hall is het logisch dat de fans geschokt zullen zijn, maar hij denkt dat het beter is om het eerlijk te melden. Hij vergelijkt zichzelf met Minecraft-bedenker Markus 'Notch' Persson, die plotseling afscheid nam van zijn functie als hoofdontwikkeling van Minecraft om een pauze in te lassen. "Het is ook eerlijker voor Bohemia dan dat ik zomaar op een dag meld dat ik wegga."

Hall zegt al drie mogelijke games in gedachten te hebben. Daarnaast heeft hij nog twee ideëen die nog werk vereisen. "Veel hebben een soortgelijke DNA als DayZ." Hij zegt gefascineerd te zijn door multiplayergames en "heel geïnteresseerd" te zijn in survivalgames. Het primaire doel van zijn nieuwe studio wordt om de perfecte multiplayerervaring na te jagen.