DayZ-maker start eigen gamestudio in Nieuw-Zeeland | Gamer.nl

DayZ-maker start eigen gamestudio in Nieuw-Zeeland | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

In een tweet laat Hall weten dat hij op zoek is naar programmeurs, artists en andere werknemers voor zijn nieuwe gamestudio RocketWerkz. Het kantoor van de studio bevindt zich in Dunedin in Nieuw-Zeeland. Hall gaf in juni al aan dat hij een gamestudio in Nieuw-Zeeland aan het oprichten was.

De eerste game van RocketWerkz moet begin 2015 verschijnen, het wordt een Tycoon-achtige singleplayergame. In de toekomst wil Hall zich richten om games met de nadruk op multiplayer. In juni zei Hall nog wel betrokken te blijven bij de ontwikkeling van DayZ.

Hall is de bedenker van zombiemod DayZ voor oorlog imulator Arma 2. De mod was onverwacht populair en Arma-ontwikkelaar Bohemia Interactive ging met Hall aan de slag voor een standalone-versie.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou