"Ik ben behoorlijk gekwetst persoonlijk, omdat iedereen kan zien hoeveel de werelden op elkaar lijken. En hoewel de gemiddelde gamer het verschil ziet, doen inviduele personen dit niet. Ik heb familieleden/goede vrienden gehad die zich vergisten en me confronteerden met wat zij onethisch gedrag vonden." The WarZ kwam de laatste maanden veelal negatief in het nieuws, zo zijn de makers beticht dat zij willekeurige spelers hebben verbannen van servers en werden stonden er onjuiste informatie op de Steam-pagina van de game, een dag later verdween de game van Steam.

Dean vervolgt: "Ik geloof niet dat iemand kan begrijpen hoe naar het je kan laten voelen als je alles inzet op iets en jouw reputatie op het spel zet. Dus dat heeft mijn leven niet erg prettig gemaakt en ik ben het compleet oneens met de manier van zaken doen en waarop consumenten zijn behandeld."

Dean Hall werkt momenteel aan de standalone-versie van DayZ, waarvan hij verwacht dat deze voor april verschijnt, eerder zou de game nog eind 2012 verschijnen, maar werd toen uitgesteld omdat er onder meer aanpassingen werden doorgevoerd in de engine. In andere vragen op Reddit geeft Hall ook aan dat hij een ruimteuitbreiding heeft gemaakt voor Arma 2 (de game waarop de originele DayZ-mod draaide), maar deze nooit heeft uitgebracht. Hij denkt erover om deze mod mee te nemen naar Arma 3.