David Jones (onder andere de  'uitvinder' van Grand Theft Auto) komt zoals velen weten met een nieuw project: APB. "APB wordt een online multiplayer game waarin veel MMO-clichés verbroken zullen worden, tevens zal hij niet onderdoen voor een serie als GTA" aldus Jones.Nu is dat niet iets wat wij zomaar aannemen, maar APB belooft toch speciaal te worden. Zo liet hij aan een grote groep mensen op de GDC beeldmateriaal zien van zijn nieuwste kindje.

APB belooft een 'cops and robbers'-achtig spelletje te worden waarin gangs verplicht worden om onder andere banken te overvallen, dit vaak resulterend in achtervolgingen. Hoe jij eruit zal gaan zien, bepaal je overigens zelf. Zo maakte Jones een gang die bestond uit vier grote namen uit de gamingindustrie: Shigeru Miyamoto, Peter Molyneux, Warren Spector en Richard Garriott. Erg geinig dus.

Als afsluiter meldde Jones dat er veel NPC's zullen zijn, maar dat het hart van de game ligt bij de spelers zelf en dat alleen zij invloed zullen hebben op de speelwereld.  We gaan hier vast meer van zien op de E3.