David Jaffe ziet graag Game Awards 2.0 | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

De maker van God of War en Calling All Cars, David Jaffe, heeft in zijn blog gezegd dat de Academy of Interactive Arts and Sciences voor het uitreiken van de Interactive Achievement Awards moet stoppen met het na-apen van de Oscars.

Jaffe, naast gamemaker ook filmgek, vindt dat de IAA zijn eigen weg moet zoeken en niet langer het geplaveide pad van de 79 jaar oude Oscar traditie moet volgen. “Vroeger betekenden de Oscars iets voor mij,” zo schrijft hij. “Maar nu, ook al zijn de Oscars nog wel een beetje cool, zijn ze vooral zielig, maf en pretentieus.”

Hij respecteert dat de president van AIAS, Joseph Olin, zo zijn best doet om de IAA te verheven tot de sterrenstatus van de Oscars, maar Jaffe denkt dat er door de apathie van het televisiepubliek tegenover awards shows alternatieve manieren moeten worden gezocht die de gamesindustrie tegemoet komen.

“Om te proberen om een awards show te maken, of zelfs maar het idee te hebben een awards show te maken die gebaseerd is op de Oscars, terwijl de Oscars (en awards shows in het algemeen) kunnen worden beschouwd als een oud paard dat eigenlijk afgemaakt moet worden, is een vergi ing,” schrijft Jaffe verder. “Awards shows voelen als iets ouds, verkeerds wat op het punt staat om dood te gaan. Het is een model dat niet langer meer werkt.”

In plaats daarvan stelt hij voor om een “Awards 2.0” te creëeren, waarbij game awards virtueel gepresenteerd worden in een online omgeving met meer interactie tu en gamers en ontwikkelaars.

“We moeten precies de techniek gebruiken die we zo verheerlijken. We moeten de awards online gooien omdat de fans juist daar te vinden zijn. Daar zitten de mensen die er daadwerkelijk iets om geven,” aldus Jaffe.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou