Nieuws
Dauntless

Dauntless wordt volgende week officieel gelanceerd

Wordt uitgebracht op Epic Games Store in plaats van in eigen winkel

Geschreven door Ralph van Dodewaard op
Dauntless wordt op 21 mei officieel gelanceerd. Ook de nieuwe seizoenspas en het Arcslayer-pakket zijn vanaf volgende week verkrijgbaar in het spel.

Op de website van Dauntless is aangekondigd dat het spel op 21 mei officieel wordt uitgebracht voor pc, PlayStation 4 en Xbox One. In Dauntless, dat is geïnspireerd door de Monster Hunter-games, kunnen maximaal vier spelers jagen op monsterlijke Behemoths met behulp van verschillende wapens en uitrustingen. Het spel is sinds vorig jaar mei al in open bèta op pc, dat op zijn hoogtepunt twee miljoen spelers telde.

Dauntless wordt ontwikkeld door Phoenix Labs, een onafhankelijke game-studio bestaande uit voormalig werknemers van BioWare, Capcom, Blizzard en Riot Games. Het spel werd al in 2016 aangekondigd, maar is vervolgens meerdere keren uitgesteld.

Naast de officiële lancering van Dauntless, wordt op 21 mei ook de Season 5 Hunt Pass uitgebracht van het spel. De gratis en betaalde versie van deze seizoenspas bevatten cosmetische beloningen, welke vrijgespeeld kunnen worden door in level omhoog te gaan. Het Arcslayer-pakket, dat uitrustingen en handige items bevat, is ook beschikbaar vanaf volgende week.

Eerder dit jaar maakte Phoenix Labs bekend dat Dauntless wordt uitgebracht op de Epic Games Store, in plaats van in de eigen digitale winkel. Robin Mayne, medeoprichter van Phoenix Labs, legde in april uit dat hiervoor is gekozen vanwege de spelersgerichte filosofie van Epic en het ondersteunen van cross-play. "Het was erg belangrijk voor ons dat Dauntless kan worden gespeeld met vrienden, ongeacht het platform. Onze visie van het spel komt grotendeels overeen met de visie van Epic", aldus Mayne.

Dit artikel delen:

Lees meer

Grand Theft Auto 5 is 110 miljoen keer verkocht Ancestors: The Humankind Odyssey jaar lang exclusief op Epic Games Store
2

Reacties op: Dauntless wordt volgende week officieel gelanceerd

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  HunterSeeker

  • 14 mei 2019 14:14
  Epic, fail :)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  darkmanwls

  • 14 mei 2019 22:41
  Ik zie tegenwoordig zoveel nieuwe studio's die aangekondigd worden als "gevormd door ex werknemers van…….(insert famous studio)".
  Je vraagt je af of er bij die grote studio's nog wel iemand werkt. Of zou dat de reden zijn van de neergang van kwaliteit bij grote studio's? :P

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.