Dauntless bereikt spelersaantal van vijf miljoen in eerste week

Dauntless bereikt spelersaantal van vijf miljoen in eerste week

Dauntless telde minder dan een week na lancering al meer dan vijf miljoen spelers. Als gevolg hiervan, kampt het spel met langzame servers en lange wachttijden.

Dauntless werd op 21 mei officieel gelanceerd voor de Epic Games Store, PlayStation 4 en Xbox One. In het free-to-play-spel, dat is geïnspireerd door de Monster Hunter-games, kunnen maximaal vier spelers jagen op monsterlijke Behemoths, met behulp van verschillende wapens en uitrustingen. Afgelopen weekend maakte ontwikkelaar Phoenix Labs bekend dat het spel nu al vijf miljoen spelers telt.

Phoenix Labs heeft moeite met de populariteit van Dauntless bij te houden. Het spel ondervond in de eerste dagen veel problemen met de servers en wachttijden, als gevolg van het grote aantal spelers dat toegang probeerde te krijgen tot de game. Gebruikers moesten soms wel drie uur of langer wachten, in een wachtrij bestaande uit meer dan 100.000 spelers.

Nick Clifford, marketingdirecteur bij Phoenix Labs, zegt in een interview met Kotaku dat de problemen van Dauntless niet komen door een gebrek aan plannen. "Dit soort problemen komen voor bij elke online game. Veel van de problemen komen bovendien pas naar voren, wanneer er zoveel nieuwe spelers verschijnen", aldus Clifford. Inmiddels heeft Phoenix Labs al meerdere updates uitgebracht voor Dauntless, om onder andere de servercapaciteit van het spel te vergroten.

Het succes van Dauntless is wellicht deels te danken aan de cross-play-ondersteuning van het spel. Sinds de dag van lancering is het namelijk mogelijk om Dauntless samen met vrienden te spelen, ongeacht het platform. Robin Mayne, medeoprichter van Phoenix Labs, legde in april uit dat er is gekozen voor een samenwerking met Epic Games, vanwege de spelersgerichte filosofie van het bedrijf en het ondersteunen van cross-play.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Gisteren gedownload om te kijken of het wat was, er waren maar 70.000 duizend wachtende voor me.... no thnx

0
test

@KratosFever Gewoon over een weekje nog eens proberen.

0

ik kan er niets anders van maken.. Poor man's Monster Hunter.

0
test

@casualkiller Maar is dat erg? Het is nog steeds erg leuk om te spelen, en is een stuk lichter voor je systeem, en ook nog eens veel meer gebouwd op multiplayer, het is namelijk gewoon een volle mmo. Ik zie het meer als 2 games binnen hetzelfde genre die prima naast elkaar kunnen bestaan.

0

@darkmanwls Nee dat is niet erg, maar persoonlijk besteed ik weinig tijd aan 'knockoffs' als de serie waarvan geleend is vele malen beter is (subjectief natuurlijk, ieder zijn ding) , bijvoorbeeld zoals Lords of the fallen en Dark Souls, lords is een aardige game maar valt totaal in het niets naast dark souls ;) Dat gevoel krijg ik hier ook bij.

0

Aanbevolen voor jou