Voor alle Halo fans die van spanning hun vingernagels al hebben afgekloven in afwachting van de Halo 3 multiplayer beta; er is eindelijke en datum bekend! De beta zal op 16 mei live gaan en lopen tot 6 juni.

De multiplayer beta zal drie gedetailleerde, action-adventure georiënteerde maps bevatten: Valhalla, High Ground en Snowbound. De levels zijn geschikt voor een brede variatie aan gameplay types en spelers krijgen de kans om heel wat oude en nieuwe game types uit te proberen.

Ook zullen er nieuwe wapens en voertuigen te vinden zijn. Wat te denken van de Mongoose, een all-terrain vehicle? Vuurkracht komt in de vorm van de verbeterde Assault Rifles, de Brute Spiker, de Spartan Laser en de gemene Spike Grenades.

Genoeg lol voor iedereen dus! Tenminste, voor degenen die een speciaal exemplaar van Crackdown hebben of gewonnen hebben door middel van promotie-acties. Zij kunnen inloggen op hun Xbox Live Gold accounts, de beta downloaden en als eerste alle multiplayer features uitproberen. De retailversie van Halo 3 staat voorlopig nog gepland voor het derde kwartaal van 2007, uiteraard voor de Xbox 360.

Overigens kun je hier ook links vinden naar de nieuwe multiplayer vidoc.