De oorspronkelijke versie van Final Fantasy IV verscheen in 1991 voor de Super Nintendo. Het rollenspel was het eerste deel uit de Final Fantasy-reeks dat voor de Super Nintendo verscheen en introduceerde daarnaast de inmiddels alom bekende magiepunten.

Deze SNES-versie heeft in ons continent, met uitzonderingen van enkele verdwaalde import-exemplaren, nooit het daglicht gezien. Negen jaar na dato lag het spel, als zijnde een titel voor de Playstation, uiteindelijk toch in de Europese winkels. Twee jaar terug werd het spel nogmaals uitgebracht. Ditmaal verscheen het spel voor de Gameboy Advance.

Binnenkort kunnen we Final Fantasy IV wederom in de schappen verwachten. Het rollenspel verschijnt namelijk op 25 juli. Het betreft ditmaal echter  allesbehalve een gemakzuchtige overzetting.  Zo is de DS-versie volledig driedimensionaal en wordt het verhaal verteld door middel van de nodige geanimeerde filmpjes.

Daarnaast zijn enkele minder opzienbarende zaken toegevoegd, waarvan de minigames het belangrijkste zijn. Ook is er ook nog een beetje gesleuteld aan de gameplay. Zo wordt er een automatisch vechtsysteem geïntroduceerd om het spel te vereenvoudigen voor nieuwkomers in de serie en kun je met behulp van het Decant Ability System de verworven krachten van de karakters die je team hebben verlaten, behouden.

Square Enix heeft  vandaag niet alleen de Europese releasedatum bekend gemaakt, ook hebben ze een aantal nieuwe screenshots vrijgegeven. Voor dit beeldmateriaal kun je natuurlijk terecht op de gamepagina.