De downloadable content voor Grand Theft Auto IV zal vanaf 17 februari verkrijgbaar zijn voor de Xbox 360 en heet "Lost and Damned." Dat maakt Rockstar's Dan Houser bekend in USA Today.

Lost and Damned zal niet meer over Niko, het hoofdpersonage van GTA IV, gaan. In plaats daarvan gaan we Johnny Klebitz volgen, een lid van de Lost motorclub. Misschien zegt deze club je nog wel wat, want je kwam ze een paar keer tegen in de game en daarnaast werden ze menig maal genoemd op de radio.

Houser: "Johnny is een heel ander personage dan Niko met een geheel andere achtergrond. Ik kan nog niet teveel over het verhaal kwijt, maar je krijgt een andere kant van Liberty City te zien." Volgens Houser krijgen we ook meer details in de stad toegevoegd die meer 'sandbox-tijd' opleveren. Dat zou dus wel eens kunnen betekenen dat er meer winkels en gebouwen waar je naar binnen kunt lopen bij komen.

De prijs van de downloadable content is nog niet bekend, maar er wordt gespeculeerd over bedragen van 15 tot 20 dollar (12 tot 16 euro).

Update: de eerste vier screenshots van de uitbreiding zijn inmiddels vrijgegeven.