Nieuws

Dataminer krijgt P.T.-demo speelbaar op reguliere PlayStation 5

Daar is wel een PS5 die gejailbreakt is voor nodig

Geschreven door Michel Musters op
Een hacker heeft de van de PlayStation Store verwijderde P.T.-demo draaiende gekregen op een PlayStation 5.

Eerder deze maand plaatste hacker Lance McDonald een video op social media waarin te zien was dat de PlayStation gejailbreakt was. Wanneer een console wordt gejailbreakt, zorgt dit er soms voor dat het mogelijk is om illegaal games op de console af te spelen. Ook maakt dit het makkelijker om emulatieprogramma's af te spelen of om zelf patches voor verschenen games te maken.

McDonald heeft de jailbreak nu gebruikt om de P.T.-demo aan de praat te krijgen op een PS5 die niet gehackt is. Daar moet de persoon in kwestie wel ooit een legitieme versie van de P.T.-demo voor hebben gedownload, zodat het spel verbonden is aan diens PSN-account. Ook is er zowel een gehackte PS5 en een reguliere PS5 nodig. De emulator die benodigd is wordt vervolgens van de gehackte PS5 naar de reguliere PS5 overgezet, waardoor P.T. gespeeld kan worden.

P.T. verscheen op PlayStation 4 en bleek bij het uitspelen een demo voor een nieuwe Silent Hill-game genaamd Silent Hills te zijn, gemaakt door Hideo Kojima. Daarin werd ook onthuld dat acteur Norman Reedus een rol zou spelen in de game. Filmregisseur Guillermo del Toro zou daarnaast meehelpen met het spel tot stand te laten komen. Uiteindelijk vertrok Kojima bij Silent Hill-eigenaar Konami en werd het spel geannuleerd. De demo werd offline gehaald.

Overigens kondigde Konami aan dat het woensdagavond details geeft over de toekomst van Silent Hill - verwacht wordt dat er één of meerdere nieuwe games worden onthuld binnen de franchise.

Dit artikel delen:

Lees meer

Patch voor Steam-versie Resident Evil Village laat game crashen Capcom zendt donderdagnacht Resident Evil Showcase uit
1

Reacties op: Dataminer krijgt P.T.-demo speelbaar op reguliere PlayStation 5

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    Mr. Grand

    • 18 oktober 2022 17:34
    Hopelijk gaat het nog een keer lukken op een wat makkelijkere manier.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.