Black Death vindt plaats in een noordoostelijke stad in Amerika. De stad wordt geteisterd door een rookwolk die inwoners verandert in gewelddadige mutanten. Het is aan de speler om te overleven en deze mutanten te doden of genezen. Naast vuurwapens kan de speler zijn eigen chemische wapens maken en uitproberen op de mutanten.

Black Death wordt omschreven als een spel met "snelle actie". Ontwikkelaar Darkworks zegt zich op drie elementen te concentreren: "snelheid, vloeiende gameplay en vrijheid van actie, om de speler een gevoel van vrijheid te bieden en de mogelijkheid om zijn eigen arsenaal te creëren". Wanneer de game uitkomt en voor welke platformen is nog onbekend. Op de eerste screenshots wordt in ieder geval de knop "L2" genoemd, wat wijst op een PlayStation 3-release. Vermoedelijk komt de game ook naar PC en Xbox 360.

I Am Alive

Darkworks is een onafhankelijke Franse ontwikkelaar die voorafgaand aan Black Death voor Ubisoft aan I Am Alive werkte. De uitgever haalde dat project echter weg bij de ontwikkelaar, en verhuisde het naar Ubisoft Shanghai. Daarnaast was Darkworks eerder verantwoordelijk voor horrorgames Cold Fear en Alone in the Dark: The New Nightmare.