Veel gamers hebben met ongenoegen gereageerd op dit nieuws. Games for Windows Live is een vorm van kopieerbeveiliging die veel kritiek krijgt. Een fan is daarom een petitie gestart om ontwikkelaar From Software en Namco Bandai over te halen te kiezen voor Steamworks in plaats van voor GfWL.

"GfWL is onpopulair, lastig te gebruiken, onhandig, heeft verschrikkelijke online-ondersteuning (een belangrijke feature in Dark Souls) en is gewoonweg onprettig", aldus de initiatiefnemer van de petitie. "Na verlangend te hebben gewacht op een PC-release voor deze fantastische game, voelt het als een klap in het gezicht dat Dark Souls Games for Windows Live gebruikt. We raden Valve's Steamworks aan, aangezien deze DRM veel eenvoudiger is in gebruik, minder opdringerig, betrouwbaarder en meer geaccepteerd onder PC-gamers"

De petitie is inmiddels ruim achtduizend keer getekend, maar de initiatiefnemer wil een miljoen handtekeningen ophalen. Dat er überhaupt een PC-versie van Dark Souls komt is ook het gevolg van een petitie. Namco Bandai benadrukte op het Gamer's Day-evenement dat er aanvankelijk geen PC-versie in de planning stond. Door een grote stroom aan verzoeken om Dark Souls op PC, onder andere in de vorm van een petitie, vroeg Namco alsnog aan From Software om deze versie te maken. Director Hidetaka Miyazaki sprak hiervoor tijdens het evenement zijn dankbaarheid uit naar de fans van Dark Souls. De PC-versie van Dark Souls, de zogenaamde Prepare to Die Edition, komt op 24 augustus uit.