Dark Souls-maker al bezig met nieuwe franchise | Gamer.nl

Dark Souls-maker al bezig met nieuwe franchise | Gamer.nl

Dark Souls- en Bloodborne-bedenker Hidetaka Miyazaki bevestigt nogmaals dat Dark Souls 3 het einde van de franchise is, en dat de ontwikkelaar al bezig is met een nieuwe franchise.

In een interview op de Taiwanese site GNN Gamer, dat door NeoGAF werd vertaald, bleek deze informatie. "Dark Souls krijgt nog meerdere downloadbare content, net zoals voorgaande games. Maar er is absoluut geen plan voor een vervolg, spin-offs of soortgelijke games." 


Miyazaki wil niet uitsluiten dat hij ooit nog terugkeert naar de reeks, maar wil voorlopig echt stoppen met de franchise. "Als een FromSoftware-ontwikkelaar over vijf jaar naar mij toekomt en smeekt om een nieuwe Dark Souls te maken, dan sluit ik het niet uit dat ze dat mogen. Maar voor nu ben ik er zeker van dat Dark Souls voorbij is."

"Dus in plaats van dat we nog een vervolg maken", aldus Miyazaki, "zijn we al begonnen aan een nieuwe franchise." Het is nog niet bekend wat de nieuwe game inhoudt. De eerste dlc voor Dark Souls 3 moet deze herfst verschijnen.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou