Volgens EGM is een 'vorm van uitgebreide content' in de afrondfase. Verdere details heeft EGM niet. Wel wijst EGM op het feit dat eind vorig jaar ontdekt werd dat From Software patent had aangevraagd op de term 'Forest of Darkness', een term die mogelijk te maken heeft met Dark Souls.

In een interview van begin 2011 met 4Gamer vertelde game director Hidetaka Miyazaki nog dat er geen downloadbare content op de planning stond, maar voegde toe: "Als From Software iets intrigerends online zou kunnen doen met de Dark Souls-engine, dan zou extra content uitgebracht kunnen worden."

Dark Souls werd in oktober van 2011 uitgebracht voor de PlayStation 3 en Xbox 360. Het is een donkere fantasygame die als spirituele opvolger wordt gezien van Demon's Souls. De game staat net als Demon's Souls bekend om zijn moeilijkheidsgraad en zet spelers, gewapend met slechts een zwaard, boog of toverstok, tegenover gigantische ridders, draken en andere mythische beesten.

Momenteel is ook een online petitie gaande om de game naar PC te krijgen, deze peitite heeft ondertussen meer dan zestigduizend handtekeningen ontvangen.