Nieuws

'Dark Souls 3 in 2016 naar PS4 en Xbox One'

Pc-versie wordt nog overwogen

Geschreven door Gijs Scheltens op
Dark Souls 3 komt in 2016 naar PlayStation 4 en Xbox One. Dat blijkt uit gelekte informatie. Een pc-versie zou worden overwogen.

De gelekte informatie komt van een onbekende, mogelijk anonieme bron. Dat blijkt uit een YouTube-video met de gelekte informatie en screenshots. De video meldt dat er op de E3 meer informatie onthuld wordt over Dark Souls 3. Dat is in lijn met een eerder gerucht dat hierop wees.

Volgens de gelekte informatie krijgt Dark Souls 3 multiplayer voor 1 tot 4 spelers, tien verschillende klasses en twaalf omgevingen. Ook zijn er 45 nieuwe vijanden en 15 nieuwe bazen. Mogelijk wijst dit erop dat daarnaast vijanden en/of bazen uit eerdere Dark Souls-spellen terugkeren.

Verder wijst de video op een nieuw systeem voor baasgevechten, genaamd 'Heat Up'. Wat dit precies inhoudt is niet duidelijk. Daarnaast zouden er in elk geval twee nieuwe aanvallen zijn: Rush-in en Circle. Rush-in is een aanval waarbij spelers naar een vijand toesnellen en schade riskeren, maar veel schade doen als deze aanval raakt. Met Circle kunnen spelers wegrollen vlak nadat ze geraakt zijn.

Volgens het eerdere E3-gerucht kondigt uitgever Bandai Namco Dark Souls 3 aan tijdens Sony's E3-persconferentie. Deze start op 16 juni om 03:00 Nederlandse tijd.

Bron: YouTube

Dit artikel delen:

Lees meer

Lucas vanaf 14 juni speelbaar in Super Smash Bros. 4 De E3 is veel leuker thuis, vanuit je luie stoel
4

Reacties op: 'Dark Souls 3 in 2016 naar PS4 en Xbox One'

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Vovelic

  • 6 juni 2015 11:10
  Mijn hele Facebook staat vol met screenshots, er zitten echt prachtige tussen!
  Gelukkig komt het pas in 2016, kan ik voor nu nog genieten van Bloodborne en de uitbreiding die gaat komen want ik voel mij als souls liefhebber toch wel bijna verplicht om ook deze souls game weer te kopen.

  Ben benieuwd in gameplay trailers of er verder nog iets anders is aan de game qua gameplay/mechanics, hopelijk is het zoals Dark Souls 1 allemaal weer verbonden met elkaar en ik hoop op meer clue's waaruit blijkt dat de Dark Souls games met elkaar te maken hebben.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • ShadowX

  • 6 juni 2015 13:47
  Hopelijk kan ik deze ook uitspelen net als Bloodborne, de Soul games heb ik geprobeerd maar werd op en gegeven moment te frustrerend, Bloodborne daar in tgen hield me op een 1 of andere manier bezig en vond ik enorm vet.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • batsumoto

  • 8 juni 2015 11:51
  Instant buy.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • garciagarcia

  • 9 juni 2015 14:59
  "Mogelijk wijst dit erop dat daarnaast vijanden en/of bazen uit eerdere Dark Souls-spellen terugkeren."

  Dat zou wel heel lame zijn, want je sloopt die bazen in die games toch? Meer variatie in de bazen zou top zijn, want in de voorloper DS2 vond ik het Knights gehalte wel erg hoog.

  Ben wel heel blij het nieuws over de verschillende classes in de game, want dat heb ik in Bloodborne wel gemist. Verder erg benieuwd hoe die nieuwe aanvallen uit gaan pakken, toch wel nice dat ze de vernieuwing aan durven gaan en niet blijven hangen in de vaste formule.

  Deze staat op het lijstje 'zeker kopen' voor 2016, samen met:
  FIFA
  The Division

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.