De heruitgave heet Dark Souls 2: Scholar of the First Sin en bevat naast de hoofdgame tevens de drie reeds verschenen dlc-pakketten. Verder biedt de nieuwe versie op PS4, Xbox One en pc verbeterde graphics.

Er wordt ook gewerkt aan extra content. Die komt voor alle versies beschikbaar. Huidige Dark Souls 2-bezitters krijgen de extra in-game evenementen en personages via een gratis update. Het is niet duidelijk of de bestaande pc-versie ook gratis een grafische upgrade krijgt. De nieuwe uitgave voor pc heeft namelijk ondersteuning voor DirectX 11 ten opzichte van DirectX 9 in de oorspronkelijke versie.

Wat de grafische verbeteringen verder inhouden, is nog niet bekend. Er ontstond kort na de lancering van Dark Souls 2 in maart van dit jaar nog enige ophef over zijn graphics. De belichting bleek niet zo geavanceerd te zijn als trailers en demo's van het spel hadden doen vermoeden. Het is niet duidelijk of dat bij de current-gen versie wel het geval is. Wel wordt het maximale aantal spelers dat het online tegen elkaar kan opnemen verhoogd naar zes.