Volgens het Britse PSM3 Magazine zal Dante's Inferno een kruising worden tussen Dead Space en God of War. Alleen dan gesitueerd in de hel.

Dante's Inferno wordt ontwikkeld door dezelfde makers als Dead Space, EA Redwood Shores, en zal als thema een gedeelte uit het 14de eeuwse epos de Goddelijke Komedie opvoeren. De game lijkt op Dead Space, de besturing doet echter direct denken aan die uit God of War.

Zowel Dante's Inferno als God of War spelen als een derdepsersoons actie-avontuur waarbij het hoofdpersonage in zijn eentje de strijd aan gaat tegen het kwaad. De keuze voor een identieke besturing is dus ergens wel begrijpelijk. De uitdrukking: Beter goed gejat dan slecht bedacht is hier zeker op zijn plaats.

Maar ook de duivelse actie-avonturen game Devil May Cry werd gebruikt als inspiratiebron. Zo zal het hoofdpersonage in Dante's Inferno, net als Dante uit Devil May Cry, snelle combo's kunnen uitvoeren, waardoor de vijanden in de lucht blijven hangen. Daarnaast vind je op de lichamen van gedode vijanden orbs die je gezondheid en magie schenken.

Dante's Inferno zal dus een combinatie worden van een heel resem aan bekende games. Waar natuurlijk niets mis mee is, zolang de game nog wel een eigen identiteit heeft.