Dante gebruikt hoed als wapen in Devil May Cry 5 | Gamer.nl

Dante gebruikt hoed als wapen in Devil May Cry 5 | Gamer.nl

Capcom heeft tijdens een panel op Comic-Con in New York meerdere gameplay-features onthuld. Zo kan Dante in Devil May Cry 5 de zogenoemde Faust-hoed gebruiken om vijanden te verslaan.

Faust was een demoon in Devil May Cry 4, die te herkennen was door de hoed die het droeg. In Devil May Cry 5 beschikt Dante over deze hoed, die hem voorziet van een arsenaal aan demonische aanvallen.

Onder deze aanvallen bevindt zich een vernietigende meteorietaanval die Dante uit de lucht kan oproepen naar zijn vijanden. Om de Faust-hoed te kunnen gebruiken zijn 'Red Orbs' benodigd die omgezet worden in mana. Volgens Capcom kunnen deze Red Orbs weer verkregen worden door de Faust-hoed te gebruiken. In dit geval zou het moeten gaan om een 'risk-reward'-systeem. Deze mechaniek is een opvallende keuze, aangezien eerder bekend werd gemaakt dat Devil May Cry 5 microtransacties gaat bevatten.

Naast de Faust-hoed werd er ook gameplay getoond van de Cerberus-nunchucks. Dit wapen bevat drie modi; Ice Nunchucks, Fire Bow Staff en Lightning Chain. Dit wapen kwam al eerder voor in Devil May Cry 3 en keer nu terug voor het nieuwste deel van de franchise.

Ook liet Capcom beelden zien van de eerder onthulde Balrog (vernoemd naar de bekende vechter in de Street Fighter-franchise). Dit is een Street Fighter-gethematiseerde set aan gevechtskleding, zoals handschoenen en schoudervullingen bedoeld voor Dante. Met Balrog kan Dante in Blow-modus aanvallen als een bokser met een uppercut in Dragon Punch-stijl en heeft een speciale move om aanvallen te ontwijken. In Kick-modus krijgt Dante vaardigheden vergelijkbaar met die van Ken.

Devil May Cry 5 verschijnt op 8 maart 2019 voor pc, Xbox One en PS4.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou