Door alles wat we tot nu toe van Fable gehoord hebben staat deze RPG hoog op het verlanglijstje van vele gamers. Voor Microsoft is deze Xbox-exclusive dan ook zeer belangrijk en doet dan ook graag een duit in het spreekwoordelijke zakje om deze game kwalitatief hoogstaand te maken.

Microsoft kondigt daarom vandaag aan dat de vermaarde composer Danny Elfman is aangetrokken om de muziek voor de intro van de game te maken. Want alhoewel Big Blue Box zelf het grootste gedeelte van de in-game muziek verzorgt, wilde Microsoft een pakkende intro die je niet meer loslaat.Danny Elfman, one of the best-known of contemporary film and television composers, will create a theme song for the Xbox RPG Fable, Microsoft announced today. Though the in-house composers at developer Big Blue Box will craft the majority of the game's background music, it will open with a 5.1-channel tune from the creator of the Simpsons and Beetlejuice themes.

Danny Elfman is bekend van zijn muziek in bekende films zoals Mission: Impossible, Men In Black, Spider-Man en The Hulk, maar hij heeft bijvoorbeeld ook de theme van The Simpsons geschreven. Ook is Danny geen onbekende in de videogame wereld, waar hij onder andere de theme voor het onlangs uitgebrachte The Simpsons: Hit & Run verzorgde en een song voor Kingdom Hearts afleverde.