Dance Central bestond al voor Kinect | Gamer.nl

Dance Central bestond al voor Kinect | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Tate zegt dat de studio de eerste paar maanden enkel aan prototypes voor het spel werkte en daarbij keek hoe reeds bestaande games het dansen hadden aangepakt. Hij liet tijdens de lezing een paar voorbeelden zien van hoe Dance Central ooit werkte, waaronder een systeem dat dansbewegingen in de vorm van icoontjes elkaar op liet volgen, vergelijkbaar met hoe de noten in Rock Band voorbij komen. 

Pas na 17 maanden ontwikkeling kwam Harmonix in aanraking met Kinect, zo stelt Tate. Hij noemt het een 'deus ex machina'-moment voor de studio. "Wat er anders gebeurd zou zijn, is dat we onze eigen hardware zouden hebben ontwikkeld, zoals we dat al eerder gedaan hebben." Harmonix werkt momenteel aan een vervolg op Dance Central, ook werkt het aan een iOS-applicatie genaamd VidRhythm.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou