Eerder wisten we al te melden dat het niet zo best gaat met de Oostenrijkse uitgever JoWood. Men zit namelijk diep in de schulden en vroeg een paar maanden terug uitstel van betaling aan en heeft er sindsdien vanalles aan gedaan om het hoofd boven water te houden. Dit resulteerde onder andere in het overdragen van de verdeling van een groot aantal spellen aan Koch Multimedia alsmede het ontslaan van een groot aantal werknemers.

Vanavond om 23.59 loopt echter het betalingstermijn voor JoWood af en men moet voor die tijd met een geldschieten op de proppen komen. Nu gaan er geruchten dat het bedrijf reeds een investeerder gevonden hebben dewelke 1,5 miljoen euro in het bedrijf wil pompen.

Ook praat JoWood momenteel nog met de banken om een schikking te regelen want de schulden zijn veel hoger dan de luttele 1,5 miljoen euro. Hoe dit afloopt zal begin volgende week bekend worden gemaakt.

JoWood bracht ons het afgelopen jaar een aantal onverwachte topgames waaronder Rally Trophy, Arx Fatalis en Europa 1400, maar helaas ook een groot aantal heel wat mindere titels zoals K-Hawk, Far West en Soccer Manager. In de toekomst heeft men alvast een aantal veelbelovende titels op stapel staan waarbij vooral Gothic 2 hoge ogen gooit. Het zou nog wel eens kunnen dat het bedrijf met deze toptitel in het vooruitzicht nog eventjes gespaard kan worden.