D4 van Deadly Premonition-maker komt morgen uit op Xbox One | Gamer.nl

D4 van Deadly Premonition-maker komt morgen uit op Xbox One | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

D4 gaat omgerekend ongeveer 12 euro kosten, en komt verdeeld in episodes uit. Bij de lancering zijn de proloog en de eerste twee afleveringen beschikbaar, latere afleveringen volgen nog. Het spel is bedoeld voor de Kinect, maar kan ook met een controller gespeeld worden.

De gameplay lijkt een beetje wat Telltale's The Walking Dead: spelers moeten omgevingen verkennen en puzzels oplo en met voorwerpen om verder te komen. Ook zitten er soms actiescènes in waarbij spelers gevaren moeten ontwijken. Spelers kunnen deze puzzels en actiescènes met de Kinect besturen: zo kunnen spelers bijvoorbeeld een hendel overhalen of onder een dichtgaand luik doorglijden.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou