'Cyberpunk 2077 zal uiteindelijk bekendstaan als erg goede game'

'Cyberpunk 2077 zal uiteindelijk bekendstaan als erg goede game'

Ontwikkelaar CD Projekt Red denkt dat Cyberpunk 2077 uiteindelijk als erg goede game bekend zal staan.

Dat meldt directeur Adam Kiciński in een interview met De Poolse krant Rzeczpospolita. "Cyberpunk 2077 is het grootste, meest ambitieuze en meest ingewikkelde project in onze zevenentwintigjarige geschiedenis. In bijna elk aspect hebben we geprobeerd onze grenzen te verleggen, net als we met elke The Witcher-game hebben gedaan."

Hij vervolgt: "Een nieuwe franchise uitbrengen zit vol met uitdagingen en risico's, zeker wanneer het concept zo complex is. We hebben een gigantische, levendige, futuristische stad tot leven gewekt genaamd Night City, waar non-lineaire verhalen van personages plaatsvinden. We zijn trots op vele aspecten, maar niet alles is gegaan zoals verwacht. Toch hebben we veel bewustzijn rondom Cyberpunk gecreëerd. Overal ter wereld zijn fans van het universum en de personages."

Cyberpunk 2077 werd op lancering gehekeld door de pers en vele gamers vanwege vele bugs en andere problemen. Op PlayStation Store werd de game zelfs geruime tijd verwijderd. Toch denkt Kiciński dat de reputatie van de game uiteindelijk positief zal zijn: "We denken dat Cyberpunk 2077 op de lange termijn als een erg goede game gezien gaat worden, en net als onze andere games jarenlang blijft verkopen - zeker aangezien hardware steeds krachtiger wordt en we de game blijven verbeteren."

Volgend jaar moeten er meer updates uitkomen voor de game, alsmede een versie voor de nieuwe spelcomputers van Sony en Microsoft. "We hebben wel veel geleerd van de oorspronkelijke release. Het gaf ons een schop onder de kont en heeft ons gemotiveerd om veranderingen door te voeren die ons uiteindelijk beter gaan maken."

In hetzelfde interview gaf Kiciński ook aan dat CD Projekt Red een onafhankelijke ontwikkelaar wil blijven. "We zoeken ook niet naar een strategische investeerder."

Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Nou, nee. Cyberpunk is intussen een synoniem geworden voor hele slechte game releases en dat zal ook zo blijven. En terecht.

0
test

@Zut Dat zeiden ze ook over No mans sky. En dat is nu een geweldige game. Dus als CDPR de game echt tijd en aandacht geeft, weet je niet waar het gaat eindigen.

0
test

@Akira neemt niet weg dat de release gewoon RUK was zoals Zut terecht opmerkte.

0

En daarom wacht ik nog met het kopen van deze game. Beetje zoals de witcher 3, pas gekocht toen alle uitbreidingen uit waren.

0

Aanbevolen voor jou