Cyberpunk 2077 niet beschikbaar voor PS5 en Xbox Scarlett bij lancering

Cyberpunk 2077 niet beschikbaar voor PS5 en Xbox Scarlett bij lancering

Twee leiders van CD Projekt Red hebben tijdens een telefonische vergadering met investeerders bevestigd dat Cyberpunk 2077 niet direct speelbaar wordt op de volgende generatie consoles.

Cyberpunk 2077 lanceert aan het einde van deze generatie consoles, wat het een perfecte lanceertitel maakt voor de PlayStation 5 en Xbox Scarlett. Het is dan ook een mogelijkheid dat het spel op een later tijdstip wordt uitgebracht voor de PlayStation 5 en Project Scarlett. Zeker is dat dit niet direct het geval is, dit blijkt uit een telefonische vergadering met investeerders.

"Als het over de volgende generatie consoles gaat, mag het duidelijk zijn dat onze game is ontwikkeld voor deze generatie consoles, zoals we ook hebben gecommuniceerd. Natuurlijk weten ook wij wat er gebeurt bij PlayStation en Xbox, en dit houden wij nauw in de gaten. Men kan veronderstellen dat we hier in de toekomst iets mee gaan doen, maar we kunnen nog niet specificeren wat en wanneer. Ik kan wel veilig zeggen dat er niks gaat gebeuren rondom de release van de nieuwe consoles", vertelt Piotr Nielubowicz, hoofd financiën van CD Projekt Red.

Cyberpunk 2077 Wallpaper

Vlak na de woorden van Nielubowicz, haakte de president en mede-CEO van CD Projekt Red aan in het gesprek en zei het volgende: "Onze games lopen altijd voor op de tijd en worden vaak gespeeld op de beste en sterkste pc's. Op veel punten zijn we klaar voor hogere specs, op technisch gebied lijkt het haalbaar".

Nielubowicz gaf eerder al aan dat de game onderweg is naar Google Stadia, CD Projekt Red heeft aangekondigd dat dit later in 2020 gaat gebeuren. De game verschijnt eerder dat jaar al voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Zowel Sony als Microsoft hebben inmiddels bevestigd dat hun volgende console backwards compatibility-mogelijkheden erg serieus nemen. De kans is dus groot dat Cyberpunk 2077 sowieso speelbaar wordt op de PlayStation 5 en Xbox Scarlett. De vraag is of de mogelijkheden van de nieuwe consoles optimaal benut worden.

Cyberpunk 2077 verschijnt op 16 april 2020 voor pc, PlayStation 4 en Xbox One. Later wordt ook uitgebracht op Google Stadia.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Als alles backwards compatible wordt op PS5 en XbScarlett, hoeven er alleen maar patches worden gemaakt om PS4- en X1-games optimaal gebruik te laten maken van de nieuwe mogelijkheden van de nieuwe consoles. Net zoals er achteraf 4K patches beschikbaar kwamen toen de PS4Pro en X1X geïntroduceerd werden.

0
test

@Ghost Er is wel een groot verschil tussen backwards compaitble, of een remaster voor een nieuwe generatie console hoor. Ik snap hoe je denkt, maar zo simpel is t niet. We spreken nu over een compleet nieuwe generatie consoles. Daarvoor willen ze graag dat je er ook nieuwe games voor koopt. Het speelbaar maken van oude games heeft voor hen totaal geen zin. De vergelijking die jij maakt met 4k patches gaat om een upgrade van een systeem binnen dezelfde generatie

0
test

@darkmanwls Wat voor verschil ga je verwachten dan met deze gen en next gen dan. ps5 en scarlet krijgen ray tracing en dat is al mogelijk op pc dan komt en waarschijnlijk ultra settings bij of zo. Dus alles kan gewoon gepatch worden. Een nieuwe versie maken van cyberpunk voor ps5 en scarlett is helemaal niet nodig kan gewoon met een patch sinds er al een pc versie is.

0

Aanbevolen voor jou