Cyberpunk 2077 multiplayer-functie is niet zeker

Cyberpunk 2077 multiplayer-functie is niet zeker

Senior concept artist Martha Jonkers vertelt Tom Phillips van Eurogamer dat zij bezig zijn met multiplayer voor Cyberpunk 2077, maar dat ze niks vast gaan zetten.

In een eerder interview met Tom Phillips van Eurogamer vertelde Pawel Sasko, hoofd quest designer van Cyberpunk 2077, dat de game vanaf de lancering singleplayer is en dat ze niet aan het kijken waren naar een multiplayer-optie. Sasko vertelde dat ze zich eerst wilde focussen op singleplayer en daarna zouden ze wel zien. Adam Kinciński, tevens van CD Prokjekt Red, vertelt later in een gesprek met de Poolse financiële site Bankier dat er een team van veertig man bezig was met multiplayer voor Cyberpunk.

In een later gesprek, op Gamescom, kwam CD Projekt Red senior concept artist Marthe Jonkers terug op het onderwerp van multiplayer in een gesprek. Zij zegt dat multiplayer nog in de onderzoeks- en ontwikkelingsfase zit en dat er geen haast is, “er is geen druk om iets te forceren wat niet goed voelt,” aldus Jonkers.

Verder zegt Jonkers dat CD Projekt Red zich nog steeds richt op singleplayer en dat dit hetgeen is dat spelers gaan krijgen met de release in 2020. “Het betekent niet dat wij nee zeggen tegen multiplayer, maar het betekent ook niet dat we ja zeggen,” vervolgt Jonkers.

CD Projekt Red vindt het belangrijk dat als er een multiplayer-functie komt deze wel genoeg immersie biedt. “Als het niet past, dan past het niet. Wij zullen nooit iets maken dat niet ten minste The Witcher-standaard is voor Cyberpunk 2077. We weten niet wat de toekomst voor ons in gedachten heeft, maar wij zullen ervoor zorgen dat alles van hoge kwaliteit is,” zo sluit Jonkers het onderwerp multiplayer af.

Cyberpunk komt op 16 april, 2020 uit voor pc, PlayStation 4, Xbox One en Stadia.

Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik hoop toch stiekem wel een beetje op een coöpmodus waar je met een vriend door het verhaal kan gaan.

0
test

@Paxopoxo Ja inderdaad! een co-op mode zal erg vet zijn, maar kunnen alleen maar hopen! :)

0

Prima toch? Als ze er niet achter staan moeten ze het niet doen "omdat de markt het zo graag wil". Niets pushen, DLC kan altijd nog.

0
test

@Martijn_M eens! Liever wat langer wachten en dat ze er zeker van zijn dat dit het is wat ze de spelers willen geven!

0

Aanbevolen voor jou