Nieuws
Cyberpunk 2077

'Cyberpunk 2077 moet net zo verfijnd worden als Red Dead Redemption 2'

CD Projekt Red prijst Rockstars westerngame

Geschreven door Rick Bloemzaad op
De Poolse ontwikkelaar CD Projekt Red zegt dat de aankomende game Cyberpunk 2077 net zo verfijnd moet gaan worden als Red Dead Redemption 2. Dit meldt de CEO van CD Projekt Red, Adam Kicinski, tijdens een recente presentatie voor zijn investeerders.

Deze opmerking werd door Kicinski gemaakt na een vraag over wat de ontwikkelaar van onder andere de Witcher-games heeft geleerd van de populaire westerngame. Daaraan voegde Kicinski toe dat hij ambieert om Cyberpunk 2077 net zo goed te laten worden als Red Dead Redemption 2.

Hiermee prijst hij ook het succes en kwaliteit van de nieuwste game van Rockstar en hoe belangrijk het voor de ontwikkelaar is om kwaliteit te leveren. "Kwaliteit is zonder twijfel van essentieel belang. Wij streven om games uit te brengen die net zo verfijnd zijn als Red Dead Redemption 2. Die game is trouwens uitstekend, wij juichen die game dan ook toe. Goede reviews, fantastische verkopen. Wat leren wij daarvan? Nou, het leert ons dat wij buitengewoon goede games moeten uitbrengen en dat is exact wat wij gepland hebben", aldus Kicinski.

Cyberpunk 2077

Naast het prijzen van Rockstars nieuwe game, lichtte Kicinski ook uit hoe er een trend gaande is bij de focus van doelgroepen wanneer grote games gelanceerd worden. Daarmee benadrukt Kicinski dat gamers regelmatig de overstap maken naar de volgende grote game en de tijd die zij hebben om te spelen beperkt is. Daardoor is het volgens de CEO van belang om Cyberpunk 2077 'de beste' te maken.

In de presentatie werd ook de vraag gesteld hoe ver de aankomende game in ontwikkeling is. Daarop zei Kicinski dat er snel en volgens plan vooruitgang wordt geboekt. Daaraan werd toegevoegd dat er daarna een belangrijke fase volgt waarin alles in de game gepolijst moet gaan worden. Wanneer dat is voltooid start het verwijderen van allerlei soorten bugs om de ontwikkeling af te ronden.

Cyberpunk 2077

Een fan vroeg aan de ontwikkelaar op Facebook hoe groot de wereld van Cyberpunk 2077 precies gaat worden. Alhoewel de ontwikkelaar geen concreet antwoord gaf, werd wel gezegd dat vele gebouwen in de wereld verkend kunnen worden en veel activiteiten gaat bevatten. Op Reddit werd eraan toegevoegd dat deze gebouwen op meerdere verdiepingen verkend kunnen worden.

Met deze uitleg werd benadrukt dat de wereld van The Witcher 3 een stuk platter is wanneer het vergeleken wordt met Cyberpunk 2077. "De wereld kan hier gigantisch zijn, maar het kan gigantisch zijn in de hoogte of in de diepte".

Dit artikel delen:

Lees meer

Nintendo werkt hard om Smash-lekken tegen te gaan Eerste Xbox-achievement voor Red Dead Online behaald
10

Reacties op: 'Cyberpunk 2077 moet net zo verfijnd worden als Red Dead Redemption 2'

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Bouddieehh

  • 26 november 2018 14:02
  Wow! Mooie lovende woorden van Kicinski al denk ik dat hij met zijn team juist de lat hoog legt waar andere games en studio's aan moeten voldoen.

  Ik bedoel de mate van detail in TW3 was enorm! Zeker voor die tijd. Gebruik Aard sign bij water en het water beweegt. De mate hoe jij je als Witcher gedraagt draagt bij hoe je later in het spel door mensen behandeld wordt. De steden in TW3 zijn levendig en imposant. De natuur is zéér goed in balans, jaag je veel herten krijg je weinig wolven. Schiet je veel wolven krijg je weer juist veel herten.

  Begrijp me niet verkeerd maar ondanks dat Rockstar écht hele vette games heeft neergezet GTA/RDR/Bully denk ik eerder dat CDPR een voorbeeld is geweest voor Rockstar's RDR dan andersom. Maar goed, laat ze elkaar maar beïnvloeden tot de creatieve sky the limit is, dan hebben wij weer mooie geweldige games.

  Enige waar Rockstar écht in kan verbeteren is hun online gebeuren. Ik dacht dat de LoL/DotA/WoW community toxic was maar vergeleken met GTA online valt dat reuze mee.

  Is alles dan goed aan CDPR?? NEE!! Ik vind het nog steeds jammer dat Cyberpunk een FPS is… Waarschijnlijk heel suf maar ik hoop stiekem dat ze een patch uitbrengen dat je zowel in FPS als 3rd person kan spelen (á la RDR2).

  Laten we hopen dat Rockstar en CDPR gewoon blijven zoals ze zijn en niet dezelfde weg gaan bewandelen als Blizzard. Als fan van Blizzard vind ik ze de laatste jaren écht minder worden. World of Warcraft is in een erbarmelijke staat met de meest idiote uitprobeersels zoals "azerite armor" met de meest idiote RNG stats erop jouw resultaat in raid wordt niet meer bepaald door jouw skills maar door je geluk of pech. De laatste updates van Overwatch (Sniperwatch) worden ook slechter alle damage lijdt onder de inflatie omdat we allemaal een tank aan moeten kunnen. Hierdoor kill je een squishie in 1,5 seconde. Om maar over Diablo (Immortal) te zwijgen…

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  El Ninjo

  • 26 november 2018 14:34
  @Bouddieehh Goed gesproken, niets als een beetje gezonde concurrentie brengt het beste in elkaar naar boven. Ik denk dat CDPR en Rockstar wel in de categorie "Good Guy Developers" vallen, al is het wel jammer dat Rockstar in opspraak is vanwege hun interne beleid.

  Maar hierdoor blijft de kwaliteit van games juist hoog waar andere ontwikkelaars in herhaling vallen en niet meer naar de speler luisteren.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • rkantjo

  • 26 november 2018 16:09
  @Bouddieehh witcher 3 is gewoon briljant niet normaal man,alleen al de keuzes die het verhaal beinvloeden,en dan de dlc? pfff niks voor niks 320 awards gekregen.

  EDIT: fucking 800(!!!) https://segmentnext.com/2016/03/14/the-witcher-3-awards-reach-over-800-a-true-master-piece/

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • rpenning

  • 26 november 2018 18:08
  @rkantjo en terecht hun eerste open wereld game ooit gemaakt en dan zoveel kwaliteit. Ik vond eerder rockstar de king of videogames, maar na de witcher 3 staan ze op nummer 2.
  En indd de dlc,s wtf die waren zo tof en zo hun geld waard.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  obi-twan kenobi

  • 26 november 2018 18:10
  @Bouddieehh hopelijk is de gunplay in cyberpunk stukken beter dan in RDR2.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Bouddieehh

  • 26 november 2018 21:29
  @obi-twan kenobi Ja de gun play in RDR2 is een beetje clunky. Ik vind het vooral vervelend met die bolt rifles die hebben zo'n lange recovery. Maarrrrr echt ergeren er aan doe ik me ook weer niet. Het had gewoon wat beter gekund.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  chemicalscum

  • 27 november 2018 09:33
  @Bouddieehh Ook al ben ik groot fan van The Witcher 3, vergeleken met een Rockstar game is het wel wat minder goed afgewerkt. Veel onnodige clipping en schuivende personages, muziek dat abrupt stopt, vastzitten tegen objecten tijdens combat, vrij simplistisch looting systeem, saaie Witcher sense quests. Het is niet allemaal even denderend. Desalniettemin een geweldige game hoor en ik heb alle vertrouwen in CD Project, maar claimen dat het net zo verfijnd wordt als RDR2 is wel wat gedurfd.

  Trouwens een van de beste aspecten van Cyberpunk 2077 is dat het in first person is, isw zo veel meeslepender. ;)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • 004

  • 26 november 2018 20:40
  Ik heb RDR2 niet gespeeld alleen hoor van velen dat ze het zogenaamde realisme en de kleine opdrachtjes als zeer vervelend beschouwen. Ik liep hier voor het eerst bij Farcry 3 tegen aan en vond dit ook zeer vervelend. Hoop dat ze niet tever hierin doorslaan.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Bouddieehh

  • 26 november 2018 21:28
  @004 Mjah de 'kleine opdrachtjes' zijn vaak vermakelijk hoor. Tuurlijk niet alles maar dat had ik ook niet altijd bij The Witcher of Warcraft of waar dan ook. Sommige zijn gewoon leuk zoals het terughalen van een gestolen kar van iemand. Je hoeft ze ook niet te doen, het is niet zoals met TW3, AC Origins dat je exp nodig hebt om de mobs aan te kunnen dus als je je focust op de gele missies dan blijf je bij het verhaal. De witte missies, mjah handig als je wat geld nodig hebt.

  Het realisme in het spel is gewoon top. Wat wel jammer is, is dat er voor mijn beleving weinig dieren zijn in een specifiek jachtgebied.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Oxymorphone

  • 26 november 2018 20:46
  Oh yee. Weer die hype opbouwen en beloftes maken. Molyneux was een mooie…

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.