'Cyberpunk 2077 moet net zo verfijnd worden als Red Dead Redemption 2' | Gamer.nl

'Cyberpunk 2077 moet net zo verfijnd worden als Red Dead Redemption 2' | Gamer.nl

De Poolse ontwikkelaar CD Projekt Red zegt dat de aankomende game Cyberpunk 2077 net zo verfijnd moet gaan worden als Red Dead Redemption 2. Dit meldt de CEO van CD Projekt Red, Adam Kicinski, tijdens een recente presentatie voor zijn investeerders.

Deze opmerking werd door Kicinski gemaakt na een vraag over wat de ontwikkelaar van onder andere de Witcher-games heeft geleerd van de populaire westerngame. Daaraan voegde Kicinski toe dat hij ambieert om Cyberpunk 2077 net zo goed te laten worden als Red Dead Redemption 2.

Hiermee prijst hij ook het succes en kwaliteit van de nieuwste game van Rockstar en hoe belangrijk het voor de ontwikkelaar is om kwaliteit te leveren. "Kwaliteit is zonder twijfel van e entieel belang. Wij streven om games uit te brengen die net zo verfijnd zijn als Red Dead Redemption 2. Die game is trouwens uitstekend, wij juichen die game dan ook toe. Goede reviews, fantastische verkopen. Wat leren wij daarvan? Nou, het leert ons dat wij buitengewoon goede games moeten uitbrengen en dat is exact wat wij gepland hebben", aldus Kicinski.

Cyberpunk 2077

Naast het prijzen van Rockstars nieuwe game, lichtte Kicinski ook uit hoe er een trend gaande is bij de focus van doelgroepen wanneer grote games gelanceerd worden. Daarmee benadrukt Kicinski dat gamers regelmatig de overstap maken naar de volgende grote game en de tijd die zij hebben om te spelen beperkt is. Daardoor is het volgens de CEO van belang om Cyberpunk 2077 'de beste' te maken.

In de presentatie werd ook de vraag gesteld hoe ver de aankomende game in ontwikkeling is. Daarop zei Kicinski dat er snel en volgens plan vooruitgang wordt geboekt. Daaraan werd toegevoegd dat er daarna een belangrijke fase volgt waarin alles in de game gepolijst moet gaan worden. Wanneer dat is voltooid start het verwijderen van allerlei soorten bugs om de ontwikkeling af te ronden.

Cyberpunk 2077

Een fan vroeg aan de ontwikkelaar op Facebook hoe groot de wereld van Cyberpunk 2077 precies gaat worden. Alhoewel de ontwikkelaar geen concreet antwoord gaf, werd wel gezegd dat vele gebouwen in de wereld verkend kunnen worden en veel activiteiten gaat bevatten. Op Reddit werd eraan toegevoegd dat deze gebouwen op meerdere verdiepingen verkend kunnen worden.

Met deze uitleg werd benadrukt dat de wereld van The Witcher 3 een stuk platter is wanneer het vergeleken wordt met Cyberpunk 2077. "De wereld kan hier gigantisch zijn, maar het kan gigantisch zijn in de hoogte of in de diepte".

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou